Видео

Бюджетни решения за енергийната бедност. Видео – презентация.

Близо 70% от домакинствата не отопляват адекватно жилищата си. Това показва проучване, представено от екологично сдружение „За Земята“. Сдружението провежда национална кампания за енергийна ефективност, чиято кулминация е в Световния ден за енергийна ефективност – 5 март. Според Славов при изпълнението на програмите за саниране на многофамилни жилища често се използват некачествени материали и технологии. Това води до липса на вентилирани фасади и до нездравословни условия на обитаване. Трябва да се ползват „дишащи“ материали, за да не се образува влага и мухъл вътре в помещенията. Най-ефективната и бързоизплащаща се мярка е да се изолира покрива, защото 50% от конвективните загубите на енергия при еднофамилните сгради идват именно от там.

Над 40 на сто от домакинствата у нас са енергийно бедни, но с либерализацията на цените на електроенергия за домакинствата този процент ще расте.

Кампанията за енергийна ефективност на За Земята беше представена по време на Десетото издание на конференция по демокрация, която се проведе във Варна в края на февруари. Гледайте видеото:

Източник: ecovarna.info

Още в:Видео

Comments are closed.