Роб Хопкинс - основател на transition network
Алтернативна икономикаБиблиотекаПомагала

Наръчник за екологичен преход

Сдружение „За Земята“ подкрепи идеята да се направи превод на български език на Essential Guide to Transition. Това е наръчник за екологичен преход във вашата общност, създаден от transitionnetwork.org. Така световното движение за преход, стартирало през 2005 г. в Англия по идея на Роб Хопкинс (на снимката), стъпва за първи път на Балканите.

Още за развитието на идеята може да прочетете в интервю на Роб Хопкинс за БНР ТУК.

В наръчника са описани най-важните стъпки за формиране на вашата локална група за екологичен преход. Дадени са и множество интересни примери за подобни групи от пет континента. Целта на този наръчник е да запознае заинтересованите лица как се реализира екологичен преход в местната общност и как да се подсигурят допълнителни ресурси за бъдещата работа.

EcoHub.bg публикува този наръчник с идеята той да се превърне в препоръчително помагало при организиране на местни групи за екологичен преход в България. Подобни успешни примери за местни общности в Европа вече съществуват, например в община Юнгерсайм, Франция, където успешно се реализира екологичен преход от 2009 г.

Essential Guide to Transition е преведен от „За Земята“ с финансовата подкрепа на Европейския Съюз по проект „КлимАкт“.

Comments are closed.