Варна морето
СъбитияФестивали

Варна – Морето

След успешното начало на „Зелената” ни Революция, „Българска стрийт фууд асоциация” и „Улицата на готвачите” в партньорство с „Институт по океанология – БАН„ и „Аквариум Варна”, с огромно вълнение Ви представяме втория си еко проект „Варна – Морето”.

Кога: 4-9 август, от 10 до 23 часа
Къде: пространството около Аквариума в Морската градина, Варна

„Варна – Морето” е втората концепция, победител в конкурса на „За Земята”, член на най-голямата природозащитна международна мрежа „Приятели на Земята” (Friends of the Earth), по европейския проект „Clim Act”, „ За климатична адаптация и устойчив начин на живот”.

Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Европейски съюз.

Основен акцент ще бъде биоразнообразието и опазването на водните видове, чистотата на Черно море и замърсяването на световния океан с пластмасови отпадъци.

Очаквайте много важни и интересни дискусии, творчески и еко работилници, както и участие на еко организации от цялата страна, и лично на Грийнпийс България. Те ще демонстрират своята дейност и виждания как да опазим водното богатство на планетата.

За доброто настроение и за хубавите емоции ще се погрижим с музика на живо от специалните ни гости.

И какво е едно важно събитие без вкусно хапване? В шатрите на „Улицата на готвачите” новите ни кулинарни звезди ще демонстрират своите професионални умения и ще ни предложат различни интерпретации на популярни в целия свят ястия, както и богато вегетарианско и веганско меню!

Верни на традицията, която сме създали през годините, ще проведем и редица благотворителни мероприятия, като средствата ще бъдат предоставени за нуждите на „Аквариум” – Варна.

Заповядайте да се информираме и да се забавляваме заедно! С общи усилия да осъзнаем силата на личната отговорност върху опазването на Природата.

Нека това да бъде приятен повод за хубави срещи и за забавления на открито!

Очакваме Ви от 4 до 9 август, от 10 до 23 часа, на една от най-любимите ни локации във Варна – пространството около Аквариума в Морската градина.

Още в:Събития

Comments are closed.