Фестивал Зелена Революция 2023
Събития

ФЕСТИВАЛ „Зелена РЕволюция“ (Green REvolution)

Кога: от 29 юни до 09 юли

Къде: Площада до Община Варна

„Българска стрийт фууд асоциация” и „Улицата на готвачите” с огромно вълнение Ви представяме второто издание на еко фестивал „Зелена РЕволюция”/ „Green RЕvolution”! 

„Зелена Революция” е победител в конкурса на Сдружение „За Земята” (член на най-голямата международна мрежа „Приятели на Земята” – Friends of the Earth), по европейския проект „Clim Act”, „За климатична адаптация и устойчив на живот ”.

Целта на събитието е да насочим вниманието към екологичните проблеми и към решенията им, представяйки приложими в ежедневието практики за устойчив начин на живот, насочени най-вече към младите хора.

Във фестивала ще се включи движение „Нулеви отпадъци” – неформално обединение на граждански организации и групи, малки бизнеси, блогъри и активни хора. Това, което свързва тази шарена група от хора, е каузата България с по-малко отпадъци. 

Очаквайте важни и интересни дискусии, творчески и екоработилници от екоорганизации от цялата страна, които ще ни представят полезни демонстрации, алтернативни решения за опазване и подобряване на околната среда и на човешкото здраве. 

За доброто настроение и за хубавите емоции ще се погрижат разнообразните ни спортни инициативи, йога класове, танцови формации, а през уикенда очаквайте и много музика на живо от специалните ни гости.

За добро събитие е важно и вкусно хапване.

В шатрите на „Улицата на готвачите” новите ни кулинарни звезди ще демонстрират своите професионални умения и ще ни предложат различни интерпретации на популярни в целия свят ястия, както вегетарианско, така и веганско меню! 

Верни на традицията, която сме създали през годините, ще проведем и редица благотворителни мероприятия, а събраните средства ще бъдат предоставени за нуждите на варненската екоорганизация ОЦОСУР (Ecovarna).

Заповядайте да се информираме и да се забавляваме заедно!

Нека с колективно съзнание и с общи усилия превърнем „Зелена Революция” в едно от най-големите еко събития в България, а опазването на природата – в приятен повод за хубави срещи и за забавления на открито! 

Очакваме Ви от 29 юни до 09 юли на станалата за варненци любима локация – пространството около фонтаните на Община Варна!

Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Европейски съюз. 

Още в:Събития

Comments are closed.