Фестивал "Зелена революция"
СъбитияФестивали

ФЕСТИВАЛ „Green REvolution“ (Зелена РЕволюция)

24-27 юни 2021, Фестивален комплекс, Варна

Екологично сдружение „За Земята“ Ви кани на регионална среща, фестивал и конференция на водещите природосъобразен начин на живот хора и групи от Североизточна България, които ще се проведат в района на Фестивален комплекс, Варна.

Каузата на фестивал Green REvolutin е в подкрепа на природозащитни младежки дейности в района на Североизточна България.

Програма

24 юни – 13 ч (четв.)
Регионална среща на живи места и живеещите природосъобразно.
Организатор: Екологично сдружение „За Земята
Място: Фестивален комплекс (зала 4).

25-26 юни (пет – съб)  11-22 ч
Програма на Фестивал „Green REvolution“ с работилници, презентации и щандове на инициативи, еко-производители и търговци.
Организатор: Екологично сдружение „За Земята“, Фермерски пазар Варна
Място: пред Фестивален комплекс.

27 юни (нед.) 9-15 ч
Програма на Конференция „Климатична адаптация и преход към екологичен начин на живот“.
Организатор: Сдружение „Обществен център за околна среда и устойчиво развитие“ ОЦОСУР 
Място: хотел „Черно море“.

Регионална среща

Регионалната среща си поставя следните цели:

  • Да се запознаят хората в региона;
  • Да се създаде комуникационна мрежа за директно известяване, допитване и вземане на решения между срещите на живо, която да гарантира, че всички са информирани (независимо от контактите в социалните мрежи);
  • Да се определят и дискутират основните проблеми и общи цели пред живите места и новозаселващите се.

Фестивал

Green REvolution фестивал ще даде възможност да се представят различни инициативи и кампании, успешни практики, екологични производства. По време на фестивала може да презентирате Вашата дейност, производство или общност.

Регистрации за безплатно ползване на щанд, заявка за пространство за работилница или презентация, подавайте през регистрационния формуляр

Конференция „Климатична адаптация и преход към екологичен начин на живот“ 

Конференцията ще даде възможност за обмяна на опит по темите за климатичната адаптация и как да посрещнем процесите на обратна миграция. Лекторите ще бъдат хора с опит по съответните теми. Ако искате да заявите участие като лектор по конкретна тема, моля, свържете се с организаторите на конференцията от Сдружение „Обществен център за околна среда и устойчиво развитие“ ОЦОСУР на имейл info@ecovarna.info.

Регионалната среща, фестивалът и конференцията са със свободен вход за участници. На регистрираните участници ще бъдат осигурени безплатни нощувки при одобрение (евентуално и покриване на транспорта). С предимство са млади хора до 35 г.

Каузата на Green REvolutin

Каузата на фестивал Green REvolution е в подкрепа на природозащитни младежки дейности в района на Североизточна България. Набраните по време на фестивала средства ще се използват за конкретни дейности, които ще се определят и администрират от Набирателен фонд „Лист“.

Набирателен фонд „Лист“ е инициатива на Сдружение „Обществен център за околна среда и устойчиво развитие“ (ОЦОСУР), чията мисия е да превърне опазването на околната среда в личен интерес на всеки. 

Бихме се радвали ако търговците подкрепят каузата с определен от тях процент от продажбите. Имената им, както и дарените суми ще бъдат публикувани на сайта, при тяхно желание.

Всеки посетител на фестивала също може да дари, дори и минимална сума, в определните за целта дарителски кутии.

Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Европейския съюз в рамките на проект Climate action by European citizens delivers for development CSO-LA/2018/160048-1/23.

Още в:Събития

Comments are closed.